Så här fungerar det:

  1. Gör en bekräftad bokning via en av följande bokningskanaler: alla officiella Hilton-webbplatser, alla officiella Hilton-bokningscentraler, Hilton Honors-appen, direkt hos ett Hilton-hotell eller via en auktoriserad resebyrå.

  2. Om du hittar ett kvalificerande lägre pris för samma hotellrum inom 24 timmar efter att du gjorde bokningen och vi kan verifiera detta kommer vi att ge dig det lägre priset OCH dessutom ytterligare 25 % rabatt på rumspriset för varje natt under din vistelse.

Officiella Hilton-bokningskanaler

Gör en bekräftad bokning via en av följande officiella Hilton-bokningskanaler:

  • Alla officiella Hilton-webbplatser
  • Alla officiella Hilton-bokningscentraler
  • Hilton Honors-appen
  • Direkt hos ett Hilton-hotell
  • Via en ackrediterad resebyrå* * Se ”Övriga uppgifter” för att få mer information
Kvalificerande lägre priser

Ett kvalificerande lägre pris är ett lägre pris som du hittar via en bokningskanal som inte är förknippad med Hilton inom 24 efter din bokning. Priset måste gälla samma rum som du bokade via en officiell Hilton-bokningskanal och det måste vara synligt och bokningsbart för vem som helst före bokningen har gjorts.

Vissa pristyper kommer inte att vara kvalificerade för garantin om lägsta pris om hotellrummen skiljer sig åt. Priser är exempelvis inte kvalificerade om de gäller en annan rumstyp eller ett annat hotell, om de gäller ett rum med annan utsikt, om de omfattar andra bekvämligheter (t.ex. fri frukost), om de inte avser samma datum med samma antal nätter, om de gäller ett annat antal gäster eller om deras bokningspolicy eller -villkor skiljer sig åt (t.ex. annan policy för avbokning eller återbetalning).

Vissa pristyper kommer inte att vara kvalificerade för garantin om lägsta pris om de har andra begränsningar avseende hur de visas eller bokas. Priser är exempelvis inte kvalificerade om de finns på webbplatser där man inte avslöjar märkesnamnet eller hotellet innan bokningen har gjort (t.ex. Hotwire och Priceline), om de finns på auktionswebbplatser, om de gäller för hotellkomponenten i en paketbokning, om de avser bokningar som inte tillhandahåller omedelbara bekräftelser, om de inte är tillgängliga för allmänheten (t.ex. medlemspriser, avtalade priser och priser för teammedlemmar), om de endast kan visas genom att logga in, ange ett kreditkortsnummer eller ange en kod, om de finns på webbplatser som inte har funktioner för att göra en bokning, om de avser bokningar som inte är godkända för överföring (t.ex. en hotellgäst som ”säljer” en bekräftad bokning) om de finns på webbplatser eller i appar som visas på ett språk som inte stöds, om de endast är tillämpliga på en del av din vistelse eller om de gäller bokningar som gör inom 24 timmar före hotellets standardmässiga incheckningstid på ankomstdagen.

Skicka in ett anspråk

Du måste fylla i ett anspråksformulär inom 24 timmar efter att du gör din bekräftade bokning och minst 24 timmar före hotellets standardmässiga incheckningstid på ankomstdagen. Namnet på anspråksformuläret måste matcha namnet på den bekräftade bokningen för varje rum. Du kan endast skicka in ett anspråk för varje bekräftad bokning. Du kommer att få en bekräftelse via e-post eller telefon inom 24 timmar efter att vi fått in ditt anspråk.

Granskning av anspråk

Vi kommer att försöka validera ditt anspråk självständigt inom 24 efter att du skickar in anspråket tillsammans med alla obligatoriska uppgifter. Samma hotellrum måste finnas tillgängliga för bokning till ett kvalificerande lägre pris i hotellets valuta när vi validerar ditt anspråk. Prisjämförelser kommer göras på nettopriser utan skatt, dricks, serviceavgifter, avgifter för tidig avresa eller andra avgifter och kringkostnader och de kommer att exkludera förändringar i valutakurser.

Garantin om lägsta pris kommer inte att gälla för vistelser med flera övernattningar om det sammanlagda rumspriset för vistelsen är lika med eller högre än det sammanlagda rumspriset för den vistelse du bokade via den officiella Hilton-bokningskanalen. Hilton kan avvisa anspråk om den procentuella skillnaden mellan det pris som bokades via den officiella Hilton-bokningskanalen och det kvalificerande lägre priset är 1 % eller mindre. Hilton kan avvisa anspråk om vi anser att garantin om lägsta pris avsiktligen missbrukas eller manipulera för att kringgå dess avsikt.

Om Hilton verifierar ditt anspråk

Om vi verifierar att det kvalificerande priset är tillgängligt och berättigat kommer vi att matcha det kvalificerande lägre priset OCH ge dig 25 % rabatt på rumspriset för hela bokningen. I så fall kommer Hilton att sänka priset för den bekräftade bokningen till det kvalificerande lägsta pris som Hilton kan verifiera, vilket kan skilja sig från det pris som angavs på anspråksformuläret.

Ändringen av rumspriset träder inte i kraft förrän du får en bekräftelse via e-post som anger det nya priset från Hiltons Guest Assistance Department.

Den gäst som gör den bekräftade bokningen kommer att ansvara för alla kostnader, utgifter och avgifter som är förknippade med bokningen i fråga (t.ex. avbokningsavgifter), oavsett om ett anspråk avseende garantin om lägsta pris har avvisats eller ej.

Ett anspråk kan ogiltigförklaras om du gör ändringar i bokningen efter att anspråket har skickats in och godkänts.

Övrig information

”Auktoriserade resebyråer” är professionella resebyråer som har ackrediterats av IATA (International Air Transport Association) och som bokar via en Hilton-kanal eller Amadeus, Apollo/Galileo, Worldspan eller Sabre).

När flera priser för samma hotellrum är tillgängliga via den officiella Hilton-bokningskanalen måste du ha bokat det lägsta priset för att vara berättigad till garantin om lägsta pris.

Gäller ej där detta är förbjudet enligt lag. Alla Hampton by Hilton™-hotell i Kina är för närvarande uteslutna från garantin om lägsta pris. Hilton kan ändra eller upphöra med att erbjuda garantin om lägsta pris eller dessa villkor när som helst och efter eget gottfinnande, med eller utan information om detta.

Dessa villkor gäller för anspråk som skickas in den eller efter 20 september 2016.

Visst är det enkelt? Bokning direkt hos Hilton är snabbt och enkelt och garanterar det lägsta priset. Våra bokningsspecialister är tillgängliga dygnet runt och hjälper gärna till med att besvara eventuella frågor.